Elektronik Eşya Taksit Sayısı Düşürüldü
Elektronik eşya alımlarında uygulanan taksit sayısı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararı ile düşürüldü.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ‘nın aldığı yeni bir kararla mobilya, kuyum ve elektronik eşyalarda ki taksit sayısı düşürüldü.
BDDK kararı ile elektronik eşyalarda ki taksit sayısı düşürüldü
Ekonomi ile ilgili kararlar ile elektronik eşya alımlarında belli oranlarda taksit uygulanıyordu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan yeni bir kararla bazı kategorilerde yer alan elektronik eşyalarda ki taksit sayıları düşürüldü.
Bu karara göre, kredi kartında taksit sayısının basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalar da 8 aydan 6 aya, fiyatı 3500 TL’e kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya alımlarında 6 aydan 4 aya, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında 18 aydan 12 aya indirilmesi kararı verildi.
Yani bu karara göre bugüne kadar televizyon hariç elektronik eşya alımlarında uygulanan kredi kartına 6 aylık taksit imkanı artık 4 aya indirildi. Mevcut durumda elektronik cihazların bazı kalemlerinde bireysel kredi kartlarına zaten taksit yapılmıyordu. Kurumsal kredi kartları ise telefon gibi normalde taksit uygulanamayan kategorilerde taksitli satış için kullanılıyordu.
BDDK’nın yeni kararı ile ilgili olarak sizler ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda ki yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.