Opera, Oyun Sektörüne YoYo Games’i Satın Alarak Giriyor
Opera, YoYo Games’i 10 milyon dolar karşılığında satın aldı. Opera, Gaming bölümünü de bünyesine katarak oyun sektörüne giriş yapmış bulunuyor. İşte Detaylar
Opera, İnternet tarayıcıları arasında Google Chrome’dan sonra en çok kullanıcıya sahip olan tarayıcılardan biri olarak biliniyor. YoYo Games isimli oyun şirketini satın alarak Opera Gaming bölümünü açan Opera Software oyun dünyasına giriş yapmış bulunuyor. Ayrıca Opera, YoYo Games‘i satın almasıyla birlikte GameMaker Studio 2 oyun motorunun da sahibi oldu.
Opera, 1995 yılında Opera Software tarafından geliştirip piyasaya sürülmesiyle birlikte yıllardır aktif olarak hizmet vermektedir. Yıllardır popülerliğini koruyan internet tarayıcısı, kendi bünyesinde bulunan özellikler ve yeni geliştirdiği özellikler sayesinde kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor.
Opera, oyun sektörüne de giriş yaparak kullanıcıların dikkatini bir hayli fazla çekmeyi başardı. YoYo Games’i 10 milyon dolara satın almasıyla beraber GameMaker Studio 2 motorunu da bünyesine katmayı başardı.
Opera, YoYo Games ile oyun sektörüne giriş yapıyor
Opera, YoYo Games‘i satın alarak açtığı Opera Gaming bölümü ile geçtiğimiz yılın sonlarına doğru erken erişim olarak piyasaya sunulan Opera GX tarayıcısının da bu sayede çok daha geliştirme fırsat yaratabilecek. Opera GX, geçtiğimiz Aralık ayı itibariyle yedi milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı.