Otomobil Haberleri

2024 Nissan Z Nismo: Güncellenmiş Pist Odaklı Güncellemelerle 420 HP’lik Güç Verecek

2024 Nissan Z Nismo, sadece güçlendirilmiş bir motorla değil, aynı zamanda aerodinamik odaklı güncellemeler, hızlı vites geçişlerini destekleyen özel ayarlanmış 9 ileri otomatik şanzıman ve sportif ayrıntılarla öne çıkıyor.

2024 Nissan Z Nismo‘nun motoruna baktığımızda, twin turbo 3.0 litre V6’nın 405 PS’den 420 PS’ye çıktığını görüyoruz. Maksimum tork değeri ise 475 Nm’den 520 Nm’ye yükseltildi. Yeni Z Nismo’nun motoru, maksimum torkunu 2000 ila 5200 d/d gibi geniş bir aralıkta sunabiliyor.

2024 Nissan Z Nismo Detayları Ortaya Çıktı

Nissan Z Nismo’nun 420 PS gücü ve arkadan itiş kombinasyonunu manuel şanzımanla tamamlamak ideal olabilirdi. Ancak otomobil sadece 9 ileri otomatik şanzımanla satın alınabilir. Nismo’ya özel olarak, şanzımanın vites geçiş tepkileri ve dayanıklılığı artırıldı. Bu, daha hızlı vites geçişlerini mümkün kılıyor.

Yol Tutuşu ve Sürüş Modları

Yeni Z Nismo’da direksiyon ve gövde burulma direnci artırıldı. Yol tutuş tarafından yapılan ayarlamalar, sürücünün istediği çizgiyi daha iyi takip etmesini sağlar. Özel Nismo frenleri, tam teşekküllü spor sürüş deneyimine yardımcı olur. İkonik spor otomobilde, farklı sürüş senaryolarına uygun olacak şekilde Nismo’ya özel SPORT+ modu dahil üç farklı sürüş modu bulunmaktadır.

Otomobilde, aerodinamik odaklı güncellemeler bolca kullanıldı. Ön panjur, tamponlar, çamurluk çıtaları, marşpiyel korumaları, arka spoyler ve arka LED sis lambaları Nismo’ya özel olarak geliştirildi. Ön ızgara örgüsü, düşük hava akış direnci olan petek şeklinde tasarlandı.

Fiyat ve Satış Bilgileri

Yeni Nissan Z Nismo’nun Japonya’daki fiyatı 9.200.400 Yen (1.73 milyon TL) olarak açıklandı. Model, önümüzdeki sonbaharda ABD’de satışa sunulacak ancak fiyatı henüz belli değil.

Takipçi Paneli
Ne Düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu