Teknoloji Haberleri

Harddisk Nedir Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? (Kısaca)

Harddisk nedir içeriğimizde Harddisk ile ilgili merak edilen detayları paylaşacağız. Bu içeriğimizde Harddisk yani HDD’nin ayrıntılarını öğrenebilirsiniz. Harddisk bir bilgisayarın sağlıklı ve doğru bir şekilde çalışabilmesi için verilerin kayıt altında tutulduğu depolama aygıtıdır.

Teknoloji’nin her geçen gün hızla gelişmesi sonrasında Teknolojik cihazlara olan ihtiyaç hergün artıyor. Özellikle de bilgisayarlar iş ve eğitim dünyasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Bilgisayarın sağlıklı bir şekilde çalışabilmesine öncülük eden Harddiskler merak ediliyor. Bu kapsamda Harddisk ne işe yarar sorusunun cevabını da içeriğimizde paylaşalım.

Harddisk Nedir?

Harddisk Nedir Ne İşe Yarar? 2022
Harddisk Nedir Ne İşe Yarar?

Bilgisayarlarda yer alan harddisk halk arasında sabit disk olarak biliniyor. Bilgisayarların en önemli parçalarından birisi olan harddisk önemli bir depolama aygıtıdır. Bilgisayarların içerisindeki tüm veriler sistemli bir şekilde harddisk‘in içerisinde kayıt altına alınır. Bu durumda Harddisk bilgisayardaki verilerin saklama alanı olarak biliniyor. Bu Harddisk sayesinde bilgisayardaki tüm veriler de bilgiler üzerine kayıt ediliyor.

Harddisk Ne İşe Yarar?

Her geçen gün gelişen Teknoloji sayesinde harddisk çeşitleri artmaya başladı. Bu harddiskler kapsamında bilgisayarlarda kullanılan programların kayıtları sırasında veriler ön plana çıkmaktadır. Bu durumda harddiskin hafızasının yüksek olmasına dikkat edilir. Bu kapasitenin haricinde okuma ve yazma hızına da dikkat edilir.

Harddisklerin yazma hızı veya genel hızı ile her zaman öne SSD HDD’ler çıkar. SSD Harddiskler normal harddisklere göre çok daha hızlı okuma ve yazma performansına sahiptir. Bu sebeple son yıllarda hem oyuncular hemde birçok kullanıcı SSD diskleri tercih ediyor. SSD ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa SSD Disk Nedir Ne İşe Yarar adlı içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Harddisk Nasıl Çalışır?

Bilgisayarda bulunan harddisk dönen diskler üzerinde çeşitli farklı parçalardan oluşuyor. Bu sabit diskler manyetik alanı bulunan bant ile kaplanmıştır. Disk üzerine konumlandırılan yakın kristal kafalar da bulunuyor. Harddiskte bulunan okuma kafaları bilgilerin okumanın da yavaş çalışmasını sağlamaktadır. Bu şekilde kayıt gerçekleşebilir.

Takipçi Paneli

Harddisk Özellikleri Nelerdir?

Bilgisayarda kullanılan sabit disklerin önemli detayları bulunuyor. Bu sabit diskleri de satın alırken bazı önemli detaylar yer alıyor. Bu önemli detaylara içeriğimizin devamında yer vereceğiz.

Harddisk Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle bir harddisk satın alınırken ilk bakılacak şey, kesinlikle depolama alanı ve okuma yazma hızıdır. Bu durumda bir harddisk satın alırken kesinlikle bu detayları göz önünde bulundurmalısınız.
Satın alırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Harddiskin okuma ve yazma hızı
  • Harddisk kapasitesi
  • Harddisk markası

Yukarıda bahsettiğimiz özelliklere dikkat ederek harddisk satın alabilirsiniz. Bu tarz durumlarda kesinlikle araştırma yapmalısınız. Bu araştırmalar sonucunda kullanıcı deneyimlerine de dikkat etmelisiniz.

Harddisk Test Etme bağlantısı üzerinden arızalanan veya hata veren HDD’leri test etme yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Harddisk (Sabit Disk) İle İlgili Sık Sorulan Sorular  📌 

PC hard disk bozulursa ne olur?

Kullanmış olduğunuz harddisk bozulduğu taktirde yeni bir harddisk almalısınız. Bu bozulan harddisk içerisinde önemli verileriniz varsa teknobh.com/dosya-kurtarma-programi/ içeriğimizden dosya kurtarma yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Hard diskler neden bozulur?

Harddisklerin bozulmasının birçok sebebi vardır. Bu sebeplerin en başında ise elektrik kesintileri yer almaktadır. Bunun haricinde bir harddiskin kullanım ömrünün 3 yıl olduğu söyleniyor. Tabi bu durumda elektrik kesintileri çok daha hızlı bir şekilde bozulmasını sağlıyor.

Ne Düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Cengiz Hakkı KILIÇ

Teknobh.com Kurucusu ve Yöneticisi. | Sistem Destek Uzmanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu