Güncel Haberler

KVKK WhatsApp İçin Duyuru Yaptı!

TeknoBH Google Haberler

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) WhatsApp’ın gündemden düşmeyen Gizlilik Sözleşmesi için bir duyuru yaptı. İşte Detaylar

KVKK WhatsApp İçin Duyuru Yaptı!

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp’ın kişisel verileri toplaması tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkında soruşturma başlatmış olup, veri toplamanın önüne geçmişti. Şimdi de bir yeni bir atak Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK)‘ndan geldi.

Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15. maddesi uyarınca WhatsApp’ın uygulanmış olduğu bu gizlilik politikasının yanlış olduğunu belirtiyor. Yani bu durumda WhatsApp ve iştirakleri bu tip kişisel verileri toplayıp yurtdışına gönderemez.

WhatsApp’ın uygulamış olduğu bu politika zaten Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na aykırı. Kullanıcılar istemediği sürece kişisel verilerini hiçbir firma ile paylaşamaz. Ancak WhatsApp, verilerinizi paylaşmazsanız uygulamayı kullanamazsınız diye bir zorunluluk getiriyor. Bu durumda tamamen kanunlara aykırı bir durum olduğunu belirtelim.

Gün içerisinde Gizlilik Sözleşmesi ile alakalı olarak WhatsApp resmi bir açıklamasını yapmıştı. Hemen arkasından Rekabet Kurulu WhatsApp için soruşturma başlatmıştı. Şimdi de KVKK, WhatsApp için duyuru gerçekleştirerek harekete geçti.

KVKK, WhatsApp İçin Harekete Geçti!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), WhatsApp hakkında yaptığı açıklama metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; WhatsApp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yırtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek bir şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunun 15. maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

WhatsApp ile ilgili olarak durumlar gittikçe kızışmaya başlıyor. Peki WhatsApp’ın bu hareketi ile ilgili olarak sizler ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda ki yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu