Güncel Haberler

Telegram Gruba Katıldı Bildirimi Nasıl Kapatılır?

TeknoBH Google Haberler

Türkiye’de birçok kişi WhatsApp uygulamasından Telegram uygulamasına geçiş yaptı. Peki Telegram gruba katıldı bildirimi nasıl kapatılabilir? İşte Detaylar

Telegram Gruba Katıldı Bildirimi Nasıl Kapatılır?

WhatsApp’ın yeni Gizlilik Sözleşmesi, birçok kullanıcı tarafından büyük bir tepki ile karşılaşıldı. Kişisel verilerin paylaşılması kapsamında kullanıcılardan izin isteyen WhatsApp, birçok kullanıcı tarafından büyük tepki ile karşılaştı. Kullanıcıların verilerini toplaması ve aynı zamanda Facebook’un bağlı olduğu kuruluşlarla paylaşılması büyük bir gündem yarattı diyebiliriz. WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesini 8 Şubat‘a kadar kullanıcılar tarafından onaylanmasını istiyor. Kullanıcılar WhatsApp’ın yeni gizlilik politikasını onaylamak istemediği için alternatif uygulamaları aramaya başladılar. BİP, Signal ve Telegram gibi uygulamalara olan ilgi son günlerde bir hayli fazla arttı diyebiliriz.

WhatsApp’ın alternatif uygulamaları arasında en çok tercih edilenlerden biri de Telegram oldu. Peki Telegram uygulamasına giriş yapan kullanıcılar tarafından, kullanan kişilere “Kişi Telegram’a Katıldı” yazılı bildirimler gelmeye başladı. Tabi bu durum daha önce Telegram kullanmamış olan kullanıcıları bir hayli fazla rahatsız etti.

Telegram’a katıldı bildirimi nasıl kapatılır?

Telegram’a giriş yapan kullanıcıların katıldı bildirimi nasıl kapatacağınızı sizlere anlatacağız. Şimdi aşağıda ki adımları tek tek yapmanız gerekiyor;

  1. Telegram sohbetler ekranındayken sol üstte ki üç çizgi (menü) çizgisine tıklayın
  2. Açılan ekranda ise alt tarafta bulunan “Ayarlar” sekmesine tıklayın
  3. Daha sonra açılan menü de bulunan “Bildirimler ve Sesler” seçeneğine tıklayın
  4. Bildirimler ve Sesler ekranında aşağıda bulunan Etkinlikler sekmesinde kişi Telegram’a katıldı seçeneğini devre dışı bırakın

Bu şekilde rehberinizde kayıtlı olan kişiler Telegram’a katıldığında, kişi Telegram’a katıldı bildirimini daha almayacaksınız.

Telegram Gruba Katıldı Bildirimi Nasıl Kapatılır?

 

WhatsApp kullanıcıları, Telegram ve BİP uygulamasına akın etti!

WhatsApp, kullanıcılarının kişisel verilerini Facebook şirketi ve bağlı kuruluşlarıyla paylaşmak için izin istedi. Birçok WhatsApp kullanıcısı sözleşmenin içeriğini bilmeden direk olarak onayladı. Fakat bir süre sonra sosyal medyada gündem olması üzerine birçok kullanıcı kişisel verilerin ihlal edildiğini anlayarak karşı çıkmaya başladı. Bu durumda birçok kullanıcı WhatsApp uygulamasını silerek farklı mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. Ancak uygulamayı direk sildiğiniz zaman WhatsApp hesabınız silinmiş olmuyor. Dilerseniz WhatsApp hesap silme işlemi nasıl yapılır adlı haberimizi inceleyin.

Söz konusu zorunlu gizlilik sözleşmesi sonrasında, Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın gazeteciler ile olan iletişim gruplarını BİP uygulamasına taşıma kararı aldığını duyurdu. Ancak sizlere bir güzel haber daha verelim. HAVELSAN‘ın yaklaşık olarak 1 yıldır üzerinde çalıştığı mesajlaşma uygulaması ” İleti“nin önümüzde ki aylarda kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu